Het verhaal van een schrijfster


Verhalen worden verteld, geschreven, geleefd. Verhalen worden in woorden gevangen, of door woorden gecreëerd. Ik schrijf content met een verhaal. Dit is mijn verhaal…

 

Ik had een droom. Ik zag mezelf m’n achterdeuren opengooien, om vervolgens met een kop koffie erbij en een hond naast me, de zon te zien opkomen. Geen achterdeuren die openen naar een tuin, achterdeuren die openen naar waar ik maar wil zijn. Ik zag een busje, een Australian Shepherd, en iedere ochtend een andere ‘achtertuin’. Het strand bij Tarifa, de besneeuwde toppen in Zillertal, de fjorden in Noorwegen. Het was een droom. Ik maakte het mijn plan. En nu kan ik zeggen:

 

“I’m living the life I once dreamed about

 

Mijn weg is vrijheid en via die weg volg ik dromen en jaag ik op avontuur. Mijn busje is mijn huis op wielen, Europa is mijn achtertuin. Met Utah, een jonge hond met springveren, ontdek ik de wereld en het leven.

 

Dat is mijn verhaal in een notendop. Is dat relevant? Best wel. Ik ben niet het type schrijfster dat verhalen in haar hoofd bedenkt en hele nieuwe fictieve werelden creëert. Ik moet ervaren, proeven, zien en horen. Dat ik een bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen en een master Schrijven en Vertalen achter de kiezen heb is leuk. Maar ook op professioneel vlak leerde ik door te doen.

 

Ik schreef magazines, blogs, deed de eindredactie van een boek, zette mailings en strategieën op, en nog veel meer. Hoewel ik in printmedia begon, vind je me tegenwoordig voornamelijk online. Ik kan met wat SEO-achtige termen gaan strooien, maar die dingen zijn voor mij vanzelfsprekend. Teksten die lezen als een trein, die inspireren, die verandering maken, die informeren, ingewikkelde informatie vertaald in lekker leesbaar, verhalen die het waard zijn om te vertellen. Daar wil ik het wel eens met je over hebben.

 

Als ‘digital nomad’ schrijf ik voor jou vanuit koffietentjes in zuid-Spanje, mijn busje, de Himalaya in Nepal, of waar de weg mij maar heen heeft geleid. Want:

 

“A different view a day, keeps my writer’s block away”

 

Ik ben zo flexibel als ik reislustig ben, dus ook buiten standaard kantooruren kun je contact met mij opnemen. Face-to-face kennismaken met een kop koffie is niet altijd mogelijk, maar ik heb ervaren dat Skype een prima alternatief is.

 

Wie ben jij? Wat is jouw verhaal? Hoe wil je dat verhaal vertellen en aan wie? Wat moet dat verhaal teweegbrengen? Stuur me een bericht, ik ben supernieuwsgierig en help je graag verder!

 

Mail mij via info@judithdehaan.com of bel +31 (0)6 4050 3056.

 

 

 

Funfacts

In Nieuw-Zeeland ben ik uit een vliegtuig gesprongen.

 

Als kind schreef ik altijd poëzie, en stiekem vind ik dat nog steeds heel leuk.

 

Ik wilde een Volkswagen busje, want ja, what else. Maar toen zag ik mijn bus, een Fiat Ducato, en was ik op slag verliefd. Dit was mijn huis. Het windmolentje aan de achterkant maakte het meteen helemaal ‘Judith’.

 

Mensen hebben me weleens inspirerend genoemd, ik denk dat dat het grootste compliment is dat ik ooit heb gekregen. Hoewel ik free spirit en frisse hippie ook wel leuk vond.

 

Als schrijfster hoor ik waarschijnlijk een lievelingsgenre te hebben, maar ik lees alles wat los en vast zit. Van inspirerende boeken over ondernemen en zelfontwikkeling, tot zware literaire hoogstandjes en poëzie uit Georgië.

 

Mijn hond is vernoemd naar een personage uit Point Break, en vanwege het feit dat Utah ‘mensen uit de bergen’ betekent. Had ik al verteld dat ik de Mount Everest heb gezien?